Hvem er Peter Larsen Kaffe?

Peter Larsen kaffe har i mere end 110 år været en del af kaffeelskernes hverdag i hele Danmark, hvor de i alt den tid har nydt godt af kvalitetskaffen fra dem.

De var også en af de første virksomheder i Danmark som gik ind for Fairtrade. De engegerer sig meget i Fairtrade, Rainforest Alliance og økologi, da de finder det vigtigt at værne for miljøet, og som virksomhed gør hvad de kan og tager et socialt ansvar fra inden kaffen bliver høstet til den står i en skøn kop kaffe på bordet. Det er en klar overbevisning for Peter Larsen Kaffe at kaffeindustrien skal have en bæredygtig udvikling. Dette omfatter også opretholdelse og indtjening hos kaffebønderne.

Flere af Danmarks kaffeproducenter begynder at hjælpe mere og mere til, for at skåne miljøet og få en bæredygtig fremtid. Peter Larsen er en af de førerende på dette område og står idag for omkring 50 procent af Danmarks Fairtrade kaffeprodukter.

Peter Larsen Kaffe hjælper til i Afrika

I 2011 var Peter Larsen i Kenya, Afrika sammen med Just Fair og Fairtrade mærket for at se hvordan kaffesituationen og levevilkårene var for kaffebønderne. Det viste sig at de kenyanske kaffebønder havde svært ved at få tingene til at køre rundt og leve af at være kaffeproducenter.

Peter Larsen fandt ud af at indkomstmulighederne skulle gøres bedre, det skulle være nemmere for de kenyanske kaffebønder at få adgang til internationale markeder, samt at ‘specialkaffeindustrien’ faktisk er ved at forsvinde stille og roligt fordi kaffebønderne bliver ældre og ældre og den unge del af befolkningen begynder at søge ind mod byerne.

I 2013 tog de så en beslutning sammen med Just Fair og Kenya Cooperative Coffee Exporters også kendt som KCCE, at starte et projekt som skulle være med til at forbedre de kenyaske kaffebønders udviklingsmuligheder og levevilkår, som så blev igangsat i starten af 2014.

Peter Larsen og Co sikrede kaffebønderne undervisning og hjalp til med direkte handel, hvilket har hjulpet dem med bedre økonomi, bedre afkast, bedre sikkerhed og en bedre kaffekvalitet.

Allerede i 2016 havde Peter Larsen sørget for at indtjeningen per kaffetræ var blevet fire gange så stor, for de kaffebønder, som har fuldt den undervisning Peter Larsen tilbyder.