Kaffekapsler findes i mange forskellige varianter og udgaver, har forskellige smage, samt er produceret på bønner fra et utal af kafferegioner rundt i verden.

I Danmark er de fire mest almindelige kaffekapselsystemer; Nespresso, Dolce Gusto, Tassimo og Senseo.

Find kaffekapsler til dit system

Vi guider dig i det store univers af kaffe og kaffekapsler og gør det muligt for dig at finde rundt i mængden af kaffekapselvarianter, samt at finde dine yndlings smage til det kapselsystem du benytter derhjemme.

Gå på opdagelse i alle de varianter vi har her på siden og find ud af hvor du kan købe dem via på “anbefalede forhandlere”.

Anbefalet forhandlere af kaffekapsler:

Vi gør vores bedste for, at give dig de bedste muligheder og vilkår når du skal købe kaffekapsler. Derfor bestræber vi os på kun at anbefale de allerbedste kaffebutikker og forhandlere på nettet, samt at du får et bedre overblik over udvalget.

Sådan vælger du den rigtige kaffekapsel:

Der findes to sorter af kaffeplanter. Det ene er Arabica og den anden er Robusta. Disse to sorter bliver høstet forskelligt, brugt forskelligt og smager helt forskelligt.

Inden man vælger en kaffekapsel i blinde, så er det essentielt at man kender forskellen på disse to, hvilket gør det en del nemmere at vælge den variant, som passer bedst til sine smagsløg.

Arabica bønne

Arabica

Arabica kaffebønner dyrkes i højere luftlag. Som hovedregel får bønnen er en bedre smag, jo højere oppe den dyrkes, da den holdes mere kompakt pga. forholdene og omgivelserne.

Den har en dyb grøn farve og er lidt større end Robusta bønner. Derudover har en også en mere aromatisk smag sammenlignet med Robusta.

Robustabønne

Robusta

Denne kaffebønne vokser i lavere luftlag - typisk lavere end 800m over havets overflade, og i varmere, samt tropiske klimaer. Den er mere lysegrøn med et hint af brun.

Robusta har en mere en fyldig aroma, der er bitter, jordet og træagtig i smagen med en tæt crema. (Dette er nogle af kendetegnene ved en traditionel italiensk espresso) og har et højere indhold af koffein end Arabica

Kaffekapslers popularitet i Danmark

Det var først da Nespresso for alvor begyndte at markedsføre sig selv at kaffekapsler popularitet tog fart.

I starten var folk usikre på produktet og forstod ikke helt hvorfor sådan en kaffekapsel (normalt dyrere end almindelig kaffe) skulle komme og erstatte den kaffemetode de allerede benyttede i forvejen? Det er jo så nemt at koge vand og lave en kop kaffe med eksempelvis instantkaffe? Andre bruger kaffebryggere, én af de mest simple kaffebrygningsmetoder.

Det viser sig dog bare at kaffekapsler er endnu nemmere end at bruge end de allerede eksisterende kaffetyper og endnu bedre er at det er, at det er en mere prestigefuld måde at lave en lækker kop kaffe på.

Pludselig kunne alle være barista derhjemme, hvorpå de kunne lave en eksklusiv espresso med lækker skøn mælkeskum vha. tilbehør til Nespresso maskinerne.

Derudover har Nespresso også været helt enestående til at bruge kendte ansigter som ambassadører og til deres markedsføring. Heriblandt kan der nævnes amerikanske George Clooney og danske Remee.

Med dette strategiske valg blev danskerne hurtig ellevilde med kaffekapsler og pludselig havde alle en kaffe kapselmaskine i hjemme.

5 grunde til at bruge kaffekapsler

En af hovedårsagerne til kaffekapslernes popularitet er enkelheden. Kaffesystemerne har en  ‘tryk på én knap’ og så er der kaffe – og hvem ikke vil spare tid?
Det er selvfølgelig ikke til at komme uden at man sparer en masse tid med dette helt enkle kaffebrygnings koncept. Faktisk så bliver man sparet for måling af kaffemængden, kværning af bønnerne, samt “tamping”, som det vil sige når man skal have den forberedte kaffe ned i espresso filteret.
Der er ingen kværning af kaffebønner, så du efterlader ikke kaffegrums over hele bordet. Kapsler er også forseglet, så der er ingen frygt for at spilde over bordet. Derudover så har nogle kapselmaskiner, som Nespresso, en beholder til brugte kapsler, og derved sviner de ikke.
Der er et enormt udvalg af kaffekapslervarianter, og dette gælder både Nespresso, Dolce Gusto, Senseo og Tassimo, samt der findes mange virksomheder, som producerer kapsler som er kompatible med disse systemer. Derved er antallet af varianter og typer utrolig stort.
I det at der findes så mange virksomheder efterhånden, som producerer kaffekapsler kompatible med disse systemer, så stiger konkurrencen også, og dermed prisen på kaffekapsler.

Kopikapsler & uoriginale kaffekapsler til Nespresso maskiner

Der findes i dag over 1.000 forskellige varianter af kaffekapsler til Nespresso’s populære kaffesystem.

Dette skyldes af Nestlé (moderselskab til Nespresso-brandet) tabte en retssag i Tyskland tilbage i 2012, hvor en domstol underkendte Nestlés forsøg på at stoppe salget af billigere kaffekapsler. Forbrugerne skal nemlig selv have ret til at bestemme hvordan de bruger deres Nespresso maskiner, herunder om de har lyst til at bruge kaffekapsler fra andre producenter end Nespresso selv.

Dette gjorde det muligt for andre virksomheder at producere “kopi”- eller “uoriginale” kaffekapsler til Nespresso’s kaffemaskiner og markedsføre sig på herpå.

Det er derfor i dag muligt at få kaffekapsler helt ned til ⅓ af prisen i forhold til hvad Nespresso egne kapsler koster.

Det giver også andre firmer mulighed for at udfordre hinanden på eksempelvis miljøvenlighed, hvilket er en rigtig god ting. Flere kapsler bliver i dag lavet af plastik, hvilket er mindre skadeligt for miljøet end aluminiumskapsler er.

Derudover er der også flere som begynder at producere bio-kompostbare kaffekapsler, hvilket er det absolut mindst skadelige for miljøet.

Menneskerettigheder og initiativer

Der bliver i dag talt meget om menneskerettigheder på kaffeplantagerne. Hvordan er arbejdsforholdene, bliver der brugt børnearbejde, bliver kaffebønderne betalt ordentligt for deres høster og er de uddannet m.v.?

Alle disse spørgsmål har desværre engang været en realitet. Arbejdsforholdene var dårlige, hvilket de stadig er rigtig mange steder i dag, børnene skal hjælpe med høsten og kommer derfor ikke i skole, samt bønderne og plantagerne bliver frygteligt underbetalt i forhold til det arbejde de laver.

Der findes heldigvis rigtig mange initiativer i dag, som er med til at gøre verdenen et bedre sted for kaffebønderne og livet på disse kaffeplantager.

  Liste af kaffeinitiativer & ordninger

  Kaffekapsler - Dine spørgsmål besvaret (FAQ)

  En kaffekapsel er kaffens svar på en tepose. Det er altså en “forpakket” kapsel, som indeholder den nødvendige mængde kaffe til at brygge en dejlig kop smagfuld kaffe. Det gode ved en kaffekapsel er, at den blot skal smides i kaffekapsel maskinen og trykkes på “bryg”-knappen.
  De 4 største kaffekapselsystemer i Danmark er Nespresso, Dolce Gusto, Tassimo og Senseo.   Derudover findes der også Caffitaly, Illy Iperespresso, Lavazza A Modo Mio, Lavazza Espresso Point, E.S.E Pods, Nespresso VertuoLine m.fl.
  Man kan købe kaffekapsler utroligt mange steder i dag. Der findes et utal af fysiske butikker, samt internetbutikker, hvor du kan købe kaffekapsler i alle varianter og til alle systemer.   Nogle favoriserer at købe det i fysiske butikker når de alligevel er nede og handle og andre foretrækker at købe dem online. Hos Goodcoffee vil vi også anbefale at købe dem online, da du normalt får dem til en bedre pris her end du gør i butikkerne ude på gaden.
  Det er umuligt at siger hvilke kaffekapsler der smager bedst. Dette vil altid være op til den individuelle, da alles smagsløg er forskellige. Nogle er mest til en bitter kaffe brygget på Robusta bønner og andre er til en fyldig blend brygget på arabica bønner.

  Derudover findes der også tusinder af varianter, nogle billige, nogle dyre, nogle gode, nogle ikke gode. Så det er bare at gå i krig og finde dem du foretrækker mest.
  Du skal ikke lede længe for at finde nogle billige kaffekapsler, hvis du kigger rundt på internettet. De store forhandler har bestemt også discount kaffekapsler. Det er dog ikke altid disse smager ligeså godt som de dyrere varianter, men det er bestemt ikke denne faktor som skal bestemme om en kapsel er god eller dårlig. Billige kaffekapsler kan bestemt også smage forrygende godt.
  Gå ind og se hos de forskellige forhandlere og se om de ikke har et tilbud. Det er ofte at forhandlerne kører med diverse tilbud. Et eksempel kunne være at hvis man køber for en hvis mængde, så sparer man en del penge.

  Derudover kan man også tjekke supermarkedernes tilbudsaviser, da disse også tit har tilbud på deres kaffe.
  Man kan ikke genbruge almindelige kaffekapsler, hverken ved at tømme den for dens bruge indhold og fylde nyt formalet kaffe i eller forsøge at brygge en kop kaffe på den samme kaffekapsel to gange. For det første hvis du forsøger at tømme kaffekapslen for dens tidligere indhold for at komme dit eget i, så er kapslens emballage brudt og det vil ikke blive et vellykket resultat. For det andet, hvis du forsøger at bruge den samme kaffekapsel to gange, så vil anden runde være en meget tynd kaffe du får dig og dette resultat er heller ikke tilfredsstillende.
  Kaffekapsler kan holde sig utroligt længe og du skal ikke være bange for at drikke den selv om den er løbet over sidste holdbarhedsdato. Læs meget mere om hvor længe kaffe kan holde sig lige her.