Det italienske ord ‘Ristretto’ betyder bogstaveligt talt; begrænset, og er defineret som en meget stærk og koncentreret espresso. Forståelsen af betydningen af ordet Ristretto kaster lidt lys over denne vidunderlige drik.

Der bruges meget lidt vand til at lave en Ristretto og det gør, at denne lille mængde væske bliver utroligt koncentreret i smagen og kan være en sand nydelse, hvis du er glad for smagen af kaffe.

Leder du efter Ristretto kaffe?

Ristretto kaffe
En Ristretto er 25 ml

Det endnu bedre ved Ristrettoen er…

Arten af hvordan en Ristretto er forberedt betyder, at du står tilbage med en drink, der giver dig alle de aller bedste kaffe kvaliteter, som har meget få af de negative egenskaber, der kommer ud med en længere udvindingstid, som eksempelvis med en Lungo eller Espresso. Når det kommer til at udvinde kaffe under pres, så er det alle de gode egenskaber af kaffe, som er det første til at komme ud, og jo længere en ekstraktion varer – jo flere af de negative egenskaber og kvaliteter kommer der med. Det skal dog siges at det ikke er alle typer af kaffemaskiner som kan producere en Ristretto. Blot fordi en kaffemaskine er god, så kræver det stadig at maskinen er designet til at kunne udvinde kaffen under de rigtige forhold og det er som regel kun Espressomaskiner, der kan klare dette.

Få også mere af vide om Lungoen og Espressoen

Lungo grafik
Hvad er en Lungo?
espresso-graphic
Hvad er en Espresso?
Kategorier: Kaffe Guide

Claus

Claus er en kæmpe kaffekender! Han er en af de mest værdifulde personer vi har på Goodcoffee teamet. Han kender alle hjørner branchen og står for alt hvad kaffeportalen indeholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.