Lungo er en “lang kaffe”, faktisk en forlænget espresso for at være præcis, og de er utroligt populære i mange europæiske lande. En Lungo kaffe bruger den samme højtryksudvindings teknologi som en espresso, men er designet til at fylde mere i din kop, hvilket giver en “længere kaffe”, så det er ikke alle typer af top kaffemaskiner som kan dette.

En Lungo kan være mild med en fuld krop, altså mere smag og betydelig konsistens samt højt intensitetsniveau. Lungoen tilbyder også en dejlig silkeagtig crema som er lige så god som den du normalt finder i en god espresso.

Lungo Kaffe
En Lungo er 110 ml

Har en lungo mere koffein i end en Espresso?

Nej, der er ikke mere koffein i en Lungo end i en Espresso. Mængden af koffein varierer mellem 50 og 90 mg pr. kop. Den bestemmes af to faktorer: Andelen af Robusta anvendt i blandingen (Robusta indeholder en højere koncentration af koffein end Arabica) og mængden af kaffe i hver kapsel.

Er en lungo mindre stærk end en Espresso?

Intensiteten af hver Lungo varierer efter graden af ristning, formalingsprocessen, andelen af Arabica og Robusta og hvor meget kaffe der er i hver kapsel. Intensiteten af Lungo varierer normalt fra 2 til 7, så de stadig fås oppe i den stærke ende.

Leder du efter Lungo kaffe?

Se også Espresso og Ristretto

espresso-graphic
Hvad er en Espresso?
Ristretto grafik
Hvad er en Ristretto?
Kategorier: Kaffe Guide

Claus

Claus er en kæmpe kaffekender! Han er en af de mest værdifulde personer vi har på Goodcoffee teamet. Han kender alle hjørner branchen og står for alt hvad kaffeportalen indeholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.